Промоција на „Црна кутија“ од Владислав Бајац

Во рамки на Саемот на книга денеска (среда, 10 април) со почеток во 19:00 часот, Магор ќе ја промовира книгата „Црната кутија – утопија

Read more

Владислав Бајац: Се гордеам со Балканот

Владислав Бајац е писател, преведувач, новинар и издавач, основач на издавачката куќа „Геопоетика“ од Белград. Тој е добитник на книжевната награда „Прозарт“  на првиот

Read more

Владислав Бајац – главен гостин на Саемот на книга

Издавачката куќа “Mагор” со промоција на македонско издание на романот “Амам Балканика” на Владислав Бајац за кој ја доби престижната награда “Балканика”. Популарниот српски

Read more