Филмскиот фонд со поддршка за дебитантските долгометражни филмови на Унковски и Ѓоковиќ

На последниот конкурс аплицираа 51 проекти, од кои 33 долгометражни (играни, документарни и анимирани) и 18 краткометражни (играни, документарни и анимирани). Поддршка за реализација

Read more

Ревија на филмови на Митко Панов во Кинотека на Македонија

Кинотеката организира ревија филмови на режисерот, сценарист и продуцент Митко Панов на 9, 10 и 11 декември во кинотечната сала. Филмофилите ќе имаат можност

Read more

Филмовите на Кирил Ценевски реставрирани ќе се прикажат во Кинотеката

Кинотеката на Македонија на 22-23 март ги ќе прикаже четирите играни долгометражни филмови на режисерот Кирил Ценевски кои дигитално ги реставрираше и ги објави

Read more

„Киненова“ со тридневна програма со филмови на Зеки Демиркубуз

Три фантастични филмови на Зеки Демиркубуз- enfant terrible на турската кинематографија во кино „Милениум“… Фестивалот „Киненова“ ја најавува тридневната програма во која ќе бидете

Read more

Репертоар во кино Милениум од 24 октомври до 31 октомври

Тековен репертоар во градското кино Милениум, за периодот помеѓу 24 октомври до 31 октомври 2018 година… СРЕДА (24.10) 15:00 – ПРИВИДЕНИЕ (APPARITION) 17:30 –

Read more

Топ 10 улоги – Кристофер Вокен

Генијалниот Кристофер Вокен со неговите најдобри десет улоги… Блескава кариера која трае преку педесет години, во која остварил преку 120 улоги. Да го погледнеме

Read more