Врачена наградата „Мајка Тереза“ на Ленче Здравкин и Омер Калеши

Во Собранието на Република Македонија денеска им беше врачена државната награда „Мајка Тереза“ за 2018 година, на активистката Ленче Здравкин и сликарот Омер Калеши.

Read more

Ленче Здравкин и Омер Калеши се добитници на наградата „Мајка Тереза“ за 2018

Хуманитарката од Велес Ленче Здравкин и ликовниот уметник со светска каиера и со потекло од кичевското село Србица, Омер Калеши, се добитници на државната

Read more