Врачена наградата „Мајка Тереза“ на Ленче Здравкин и Омер Калеши

Во Собранието на Република Македонија денеска им беше врачена државната награда „Мајка Тереза“ за 2018 година, на активистката Ленче Здравкин и сликарот Омер Калеши.

Read more

Ленче Здравкин и Омер Калеши се добитници на наградата „Мајка Тереза“ за 2018

Хуманитарката од Велес Ленче Здравкин и ликовниот уметник со светска каиера и со потекло од кичевското село Србица, Омер Калеши, се добитници на државната

Read more

Промоција на монографија и донација на дела од Омер Калеши во Даут-пашин амам

Утре (вторник, 18.09, 2012 година) во Националната галерија на Македонија, објект Даут-пашин амам, во 13:00 часот ќе се одржи промоција на монографијата „Главата на Омер Калеши

Read more