Дигитализација?!

Изминативе години постојано се зборува за неа. Обичниот човек слуша за терминот „дигитализација“, го користат и политичарите, ретко кој му објавнува на обичниот човек

Read more

Експериментите со Македонија не дадоа резултати, земјата самите ќе ја оправиме!

Во бројни мои колумни и телевизиски настапи сум зборувал за тоа дека многу од експериментите кои се применуваат во светот, Македонија и македонскиот народ

Read more

Што остана од арапската пролет?

(Дојче Веле – Бон) Од духот на промените и надеж во подобро утре, кое ги донесе „арапската пролет“, малку нешта останаа. Но враќање во

Read more