„Уметност за сите“ – одбележување на Меѓународниот ден на лицата со аутизам

Проектот „Уметност за сите“ влегува во вториот дел од својата реализација и активности планирани за 2019 година. Во оваа фаза, по повод одбележувањето на

Read more

Промоција на водич за музејска програма за лица со аутизам

Музејот на македонската борба денеска (вторник, 2 октомври) ќе промовира водич за музејска програма за деца/лица со аутизам и нивните семејства и семинар за

Read more

Форум за аутизам во Гевгелија

Во рамките на проектот „Програма за целосна социјализација на деца со посебни потреби во нивните заедници” кој го спроведуваат Фондацијата Аполонија од Гевгелија, во

Read more