Договор за соработка помеѓу НУЦК „Ацо Шопов“ Штип и Универзитетот Еуропа Прима

Утре, (среда) 17-ти октомври, во Националната институција центар за култура „Ацо Шопов“ во Штип директорот на Центарот Горан Трајков и генералната менаџерка на Меѓународниот

Read more

Зоран Пејковски со „Убавите жени“, добитник на наградата „Ацо Шопов“ за 2022 година

Зоран Пејковски за поетската книга „Убавите жени” ја доби наградата „Ацо Шопов” за 2022-ра година, која Друштвото на писателите на Македонија (ДПМ) ја доделува

Read more