Адам Загајевски прогласен за почесен член на ДПМ

Добитникот на „Златниот венец“ на „Струшките вечери на поезијата“ за 2018 година, полскиот поет Адам Загајевски, е прогласен за почесен член на Друштвото на

Read more

Министерот за култура Адеми се сретна со лауреатот на СВП Адам Загајевски

Министерот за култура Асаф Адеми се сретна со добитникот на признанието „Златен венец“ на „Струшките вечери на поезијата“ за 2018 година, полскиот поет Адам

Read more

Поетски портрет на добитникот на „Златен венец“ Адам Загајевски во Охрид

Во рамки на 57. Струшки вечери на поезијата денеска (сабота, 25 август) ќе се одржи поетски портрет со годинашниот добитник на „Златен Венец“ Адам

Read more