Адам Загајевски прогласен за почесен член на ДПМ

Добитникот на „Златниот венец“ на „Струшките вечери на поезијата“ за 2018 година, полскиот поет Адам Загајевски, е прогласен за почесен член на Друштвото на писателите на Македонија.

Пригодната свеченост во присуство на поетот се одржа во просториите на Друштвото на писателите на Македонија.

You May Also Like