Промоција на „Мозаикот на Деби Му“ од Жаклина Мучева

Промоција на книгата „Мозаикот на Деби Му“ од Жаклина Мучева, денес (вторник) 6.11.2018 година, во Салон 19:19, со почеток во 12:00 часот.

КИЦ – Скопје,  ве покани на промоција на книгaта „Мозаикот на Деби Му“ од Жаклина Мучева. Промоцијата ќе се одржи на на ден 6.11.2018 во Салон 19:19, со почеток во 12:00 часот.

Жаклина Мучева дипломира на Институтот за педагогија на Филозофскиот факултет во Скопје. На истата катедра го одбрани и својот магистерски труд од областа на менаџирање во образованието. Радискиот микрофон го заменува со телевизиска камера во 2010 година, а новиот медиумски предизвик е Алфа телевизија.

Мозаикот на Деби Му е нејзина втора книга, а првата „Образование во кибуците“ излезе од печат во 2002 година.

„Мозаикот на Деби Му“ е книга која ве води во светот на истражувачката љубопитност и иновативната креативност. Приказни за постанокот на предметите од секојдневието, животот на некои животни, парчиња облека кои имаат своеминато и зонтаг илустрации кои бараат боење. Тоа е накусо смерницата за составување на мозаикот кој за првпат Деби Му им го нуди на децата.

Книгата ќе ја промовира, М-р Татјана Гогоска и авторот, а модератор ќе биде Елена Максимовска.

You May Also Like