Промоција на „Пената на црниот бран“ од Владимир Илиевски

Промоција на книгата „Пената на црниот бран“ од Владимир Илиевски, во издание на Македоника литера, на ден 7.11.2018 (среда) во Салон 19:19,со почеток во 19:19 часот/

Културно-Информативен Центар – Скопје, ве покани на промоција на книгата раскази „Пената на црниот бран“, од Владимир Илиевски.

Владимир Илиевски е раскажувач,поет,теоретичар. Дипломира и магистрира на Филолошкиот факултет во Скопје, општа и компаративна книжевност. Пишува поезија „Избор и случајности“, “Нема исти утра“ и други, како и книжевна теорија „Цитатноста во лириката“. Преведен е на хрватски, српски,бугарски, украински, литвански, полски, италијански, англиски јазик. Добитник е на неколку награди.

Во своите раскази не посегнува кон минатото круто и фактографски, туку напротив, преку вешто наративно изградените состојби и карактери се обидува да ја сруши хронолошката дистинкција помеѓу времињата, со цел да го разбуди размислувањето кај читателот и да предизвика едно несомнено книжевно задоволство.

Книгата ќе ја промовира, проф. Д-р Александар Прокопиев, а извадоци од книгата ќе чита, актерот Љупчо Тодоровски -Упа.

You May Also Like