Концерт на Македонска филхармонија со магичната Ана Дурловски

В четврток (21 февруари, 2013) во Домот на АРМ во 20:00 часот, на редовниот термин на Македонската филхармонија е концертот „Магичната Ана Дурловски“ .

Под диригентската палка на Емил Табаков од Бугарија, сопранот Ана Дурловски придружена од Македонската филхармонија ќе ја изведат следнава програма:

Џ. Верди: Увертира од операта „Набуко“

Р. Глиер: Концерт за колоратурен сопран

Ш. Гуно: Валпургиска ноќ

К. Сен-Санс: Вретеното на Омфал, оп. 31

You May Also Like