Изведба на претставата „Аналфабет“ на Нушиќ

На 6 март 2019 (среда) во Центарот за култура „Григор Прилчев“ во Охрид, ќе биде повторно изведена претставата “АНАЛФАБЕТ” – комедија според Бранислав Нушиќ, во режија Ѓорѓи Ризески.

Играат: Горан Стојаноски – Максим Благадуша
Никола Тодороски – Митре П. Клатипатлак
Стрезо Стаматовски – Румен Вујаклија
Адријана Билаловиќ Тодороска – Магдалена Лапајкоска – Дупева

Сценограф на претставата е Зоран Николовски, а костимите се на Ванчо Василев.

Картите по цена од 200 денари се пуштени во продажба на билетарата при НУЦК “Григор Прличев” – Охрид, почеток 20.00 часот.

Претставата не е за лица помлади од 14 години и во истата се користат пиротехнички средства.

You May Also Like