Ана и Хана во Турскиот театар

НУ Турски Театар ќе ја изведе претставата за младинци „АНА И ХАНА“ по мотиви на ДНЕВНИКОТ НА АНА ФРАНК во адаптација и режија на Драгана Гунин, денес (15.01.2019, вторник) со почеток во 19.00 часот.

Претставата ќе биде изведена на сцената во Театар Комедија. Истата се изведува со титл на македонски јазик

АНА И ХАНА – СПОРЕД МОТИВИ НА „ДНЕВНИКОТ НА АНА ФРАНК“

Претставата за младинци

Режија и адаптација: Драгана ГУНИН

Сценографија: Беди ИБРАХИМ

Костимографија: Елена ВАНГЕЛОВСКА

Музика: Ади ИМЕРИ

Кореографија: Александра КОЧОВСКА НАЧЕВА

Улогите ги толкуваат:

АНА ФРАНК – Емине ХАЛИЛ

ХАНА – Жале ОСМАНЛИ

ХИРА – Инес РАДОНЧИЌ

ПЕТЕР – Хакан ДАЦИ

г-ѓа ФРАНК – Фунда ИБРАХИМ

г-дин ФРАНК (Пим) – Един ЈАКУПОВИЌ

г-ѓа ВАН ДАН – Зиба РАДОНЧИЌ

г-дин ВАН ДАН – Ријад ТАХИР

ПОЛИЦАЕЦ – Наџије КЕЧ

You May Also Like