„Среќна нова година“ во Турскиот театар

Турскиот Театар ќе ја изведе претставата „СРЕЌНА НОВА ГОДИНА“ по мотиви на Даниил Хармс и Дејвид Ајвс во режија на Бојан ТРИФУНОВСКИ на 28.

Read more

Ана и Хана во Турскиот театар

НУ Турски Театар ќе ја изведе претставата за младинци „АНА И ХАНА“ по мотиви на ДНЕВНИКОТ НА АНА ФРАНК во адаптација и режија на

Read more

„Ана и Хана“ на Турски театар на сцената на Театар Комедија

Турскиот театар вечерва (четврток, 13 декември) на сцената на Театар Комедија ќе ја изведе претставата за младинци „Ана и Хана“ по мотиви на Дневникот на

Read more

„Ана и Хана“ според мотиви на „Дневникот на Ана Франк“

НУ Турски Театар премиерно ќе ја изведе претставата за младинци АНА И ХАНА според мотиви на „ДНЕВНИКОТ НА АНА ФРАНК“… НУ Турски Театар премиерно

Read more

Турски театар ја отворa сезоната со „Кралот Лир“

Националната установа Турски театар вечерва (понеделник, 17 септември) ќе ја отвори сезоната со изведба на претставата „Кралот Лир“ од Вилијам Шекспир во режија на

Read more

„Шекспир во приказни“ вечер во Турскиот театар

Денеска (четврток, 23 мај) во Турскиот Театар,со почеток во 20:00 часот ќе се изведе кореодрамата „Шекспир во приказни“  работена по делата на Шекспир, а

Read more