Циклус шпански филмови во Oхрид

Во Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид, од денеска (вторник, 20 ноември) започнува Циклусот шпански филмови. Прикажувањето на фимовите ќе трае до 22 ноември. Влезот е слободен.

На програмата се филмовите:

20.11.2012 (вторник), 18:00 часот
ПАТУВАЊЕТО НА КАРОЛ
(El viaje de Carol / Carol´s Journey)
игран филм, Шпанија/Португалија
2002, 103 мин., колор, 35 мм.
режија: Иманол Урибе (Imanol Uribe)
…………………………………………………………………………………………
20.11.2012 (вторник), 20:00 часот
СЕДУМ МАСИ ЗА БИЛИЈАРД
(Siete mesas de billar francés / Seven French Pull Tables), 2007
игран филм, Шпанија
2007, 116 мин., колор, 35 мм.
режија: Гарсиа Куерехета (Gracia Querejeta)
…………………………………………………………………………………………
21.11.2012 (среда), 18:00 часот
ТОПКА
(El Bola / Pallet)
игран филм, Шпанија
2000, 88 мин., колор, 35 мм.
режија: Ахеро Мањас (Achero Mañas)
…………………………………………………………………………………………
21.11.2012 (среда), 20:00 часот
ХАВАНА БЛУЗ
(Habana Blues)
игран филм, Шпанија/Куба/Франција
2005, 110 мин., колор, 35 мм.
режија: Бенито Замбрано (Benito Zambrano)
…………………………………………………………………………………………
22.11.2012 (четврток), 17:00 часот
МАТАХАРИ
(Mataharis)
игран филм, Шпанија
2007, 100 мин., колор, 35 мм.
режија: Ишиар Бољан (Icíar Bollaín)
…………………………………………………………………………………………
22.11.2012 (четврток), 19:00 часот
ОБАБА
(OBABA)
игран филм, Шпанија / Германија
2005, 100 мин., колор, 35 мм.
режија: Мончо Армендариз (Montxo Armendáriz)
…………………………………………………………………………………………
22.11.2012 (четврток), 21:00 часот
ДРУГИТЕ
(Los Otros / The Others)
игран филм, Шпанија / САД / Франција / Италија
2001, 101 мин., колор, 35 мм.
режија: Алехандро Аменабар (Alejandro Amenábar)

You May Also Like