Заврши „Етно плоштад фестивал 2018“

Со настап на македонската мзуичка звезда Мијата и локални музички групи и диџеи синоќа во Берово заврши Етно плоштад фестивал.

Како дел од фестивалот во изминатите три дена се организираше и традиционалниот саем на производи Малешевијата на дланка.

Етно плоштад фестивал за првпат започна да се организира во 2008 година, а ова беше јубилејна 10 година од неговиот почеток. Фестивалот го организираше Општина Берово со поддршка на Министерството за култура на Република Македонија.

You May Also Like