Филмот за Фреди Меркјури гази на кино благајните низ светот

Филмот за Фреди Меркјури во првата недела од своето прикажување заработи 122 милиони долари…

Биографскиот филм за Фреди Меркјури и рок-групата Квин – „Боемска рапсодија” во првата недела од прикажувањето заработи 50 милиони долари во кината во САД и во Канада, и уште 72,5 милиони ширум светот.

Тоа е далеку над очекувања, бидејќи првичните прогнози посочуваа дека таа сума би била околу 35 и 40 милиони долари.

You May Also Like