„ДримОн“ по шести пат во Струга

Под мотото „Култура сега!“ од 25 до 29 јули во Струга ќе се одржи шестото издание на фестивалот за процесирање култура ДримОН во организација на Иницијатива за независен културен активизам ИНКА.

– ДримОН апелира за културни настани и во провинцијата, за кварт на култура во Струга, деметрополизација, современост, интердисциплинарност, интеркултура, уметничка автономија, за унапредување и оплеменување на културните институции, за право на култура до сите, изјави за МИА Кристина Тодороска – Петреска, претставник на организацискиот одбор.

Петдневната програма на годинашното издание, според неа, е богата со книжевни промоции, дискусии, музички концерти, театарски претстави, дискусии, изложби.

Фестивалот ДримОн е во организација на здружение Иницијатива за независен културен активизам ИНКА Струга, во копродукција со центарот за култура „Браќа Миладиновци“ поддржан од Министерство за култура, преку годишниот конкурс за интердисциплинарни проекти, како и од фондацијата Отворено општество Македонија, за проектот „Заедничка платформа за култура – култура до сите“.

You May Also Like