Oтворена изложба на виничките теракотни икони во Белград

Во Белград во боемска Скадарлија во галеријата на Куќата на Ѓура Јакшиќ отворена е изложба на ранохристијанските теракотни икони од Виничкото Кале на Музејот

Read more

„Ин Виница веритас“ одбележува 25 години постоење

Во Домот на културата „Тошо Арсов“ во Виница од 22 до 29 октомври ќе се одржува Фестивалот на хумор и сатира „Ин Виница веритас“,

Read more