Oтворена изложба на виничките теракотни икони во Белград

Во Белград во боемска Скадарлија во галеријата на Куќата на Ѓура Јакшиќ отворена е изложба на ранохристијанските теракотни икони од Виничкото Кале на Музејот

Read more