Резолуција во Конгресот на САД за славење на македонскиот јазик и наследство

Во Конгресот на САД е покрената резолуција за прогласување на септември 2022 за „Месец на македонското американско наследство“ и за славење на македонскиот јазик,

Read more

Републиканците се лути за постер на групата Перл Џем на твитер

Американските републиканци го критикуваа постерот на групата Перл Џем, на кој се гледа Белата куќа во пламен и орел кој колве човечки скелет. Имено,

Read more