„Ана и Хана“ според мотиви на „Дневникот на Ана Франк“

НУ Турски Театар премиерно ќе ја изведе претставата за младинци АНА И ХАНА според мотиви на „ДНЕВНИКОТ НА АНА ФРАНК“…

НУ Турски Театар премиерно ќе ја изведе претставата за младинци АНА И ХАНА  по мотиви на ДНЕВНИКОТ НА АНА ФРАНК  во  адаптација и режија на Драгана ГУНИН на  08. 11. 2018 ( четврток ) со почеток во 19.00 часот.

Режија и адаптација: Драгана ГУНИН
Сценографија: Беди ИБРАХИМ
Костимографија: Елена ВАНГЕЛОВСКА
Музика: Ади ИМЕРИ
Кореографија: Александра КОЧОВСКА НАЧЕВА

Улогите ги толкуваат:

АНА ФРАНК – Емине ХАЛИЛ
ХАНА – Жале ОСМАНЛИ
ХИРА – Инес РАДОНЧИЌ
ПЕТЕР – Хакан ДАЦИ
г-ѓа ФРАНК – Фунда ИБРАХИМ
г-дин ФРАНК (Пим) – Един ЈАКУПОВИЌ
г-ѓа ВАН ДАН – Зиба РАДОНЧИЌ
г-дин ВАН ДАН – Ријад ТАХИР
ПОЛИЦАЕЦ – Наџије КЕЧ

 

You May Also Like