Ал Пачино во улога на „Кралот Лир“

Ал Пачино се подготвува да биде ѕвезда на нова филмска адаптација на Шекспировата трагедија „Кралот Лир“. Режисер на новиот филм ќе биде Мајкл Радфорд.

Read more

Турски театар ја отворa сезоната со „Кралот Лир“

Националната установа Турски театар вечерва (понеделник, 17 септември) ќе ја отвори сезоната со изведба на претставата „Кралот Лир“ од Вилијам Шекспир во режија на

Read more