Македонија стои, Таксират постои! – он лајн концерти

Ако Таксират е народски познат како “bad luck”, а 2020-та како пандемска, тогаш за нас ова е природна состојба. Не смеете да шетате, да

Read more

Kултните SOULFLY по 15 години во Скопје

Таксират Фестивал во рамки на оф-програмата за своето годинашно 21-во издание, го најавува концертот на култните SOULFLY (Соулфлај) кој ќе се одржи на 5-ти

Read more

Скопјани вечерва ги очекува „културен шок“

Американскиот состав „Култур шок“ (Kultur Shock)  денеска ќе настапи со самостоен концерт во клубот „Хавана“ во Скопје. Пред македонската публика, на концертот со почеток

Read more