Светската пијанистичка елита на „Охридско лето 2011“

Овогодинешното 51-во издание на Охридско лето, ќе го обележат гостувањата на добро познати пијанистички имиња. Музичкиот селектор Гордана Јосифова – Неделковска информираше дека Борис

Read more

„Тенори на 21-виот век“ на Охридско лето

Оваа година, за сите љубители на оперската музика, фестивалот приредува гала оперски концерт со настап на 8 тенори од Русија кои заради огромната успешност

Read more