Во Крушево започна „Неделата на филмот“

Со македонскиот филм „Ова не е американски филм“ на режисерот Сашо Павловски, синоќа во Крушево започна Неделата на филмот. Синоќа беше прикажан и филмот

Read more

Спомен куќата на Тоше Проески најдобро светско архитектонско дело за 2011

Проектот за спомен куќата на Тоше Проески на „Синдикат студио“ ја доби наградата за најдобро архитектонско дело за 2011 година на Меѓународниот фестивал за

Read more

Спомен – куќата на Тоше Проески во Крушево низ бројки и слики

Повеќе од 15. 000 илјади посетители ја виделе Спомен – куќата на Тоше Проески во Крушево за само една недела од нејзиното промовирање во

Read more