IN MEMORIAM: Почина Јован Балов

Почина македонскиот ликовен уметник Јован Балов (61) кој живееше и твореше во Берлин, Германија. Јован Балов имаше  своевидна амбасадорска улога за македонската култура кога

Read more

Галеријата Прима Центер Берлин одбележува 10 години постоење

Во овој алтернативен простор за презентација на уметниците се реализирани 150 изложби, претставени се повеќе од 400 автори од кои 150 биле лично присутни

Read more

Јован Балов изложува во Берлин

На 18 јануари 2013 година во Галеријата „Вединг“ во Берлин ќе биде отворена изложбата „Внатрешен круг“ во која покрај германската авторка Мариеле Бергманн и

Read more