Концертна промоција на „Звукот на трските“

Триото „Опера“ во состав: Татијана Петрушевска Караскаковска  – обоа, Игор Бакревски  – кларинет, Марјан Милошевски  – фагот, вечерва (четврток, 22.11) , во рамки на манифестацијата „Есенски

Read more

Девет програмски содржини на 19-тите „Есенски музички свечености“

Од денес (петок, 2 ноември) па се до 27 ноември ќе се одржуваат 19-тите „Есенски музички свечености“ кои ги организира Дирекцијата за култура и

Read more

Квартетот „Giovacchino“ ги отвори Есенските музички свечености

На концертот настапија солистите: Шо Акаматсу – прва виолина, Алина Губајдулина – втора виолина, Павле Савиќ –виолончело и Илин – Диме Димовски – контрабас.

Read more