Заврши фестивалот “Пображење”- Вевчани

На амфитеатарот во центарот на Вевчани заврши 9-тиот по ред фестивал на pнародна култура ,,Пображење”- Вевчани. На завршната вечер со своја целовечерна програма се претставија

Read more

Започнува Фестивалот на народна култура „Пображење“ во Вевчани

Денеска (петок, 16 август) во Вевчани започнува 9-тиот по ред Фестивал за народна култура ,,Пображење,, во организација на Културно уметничкото друштво „Дримкол“ од Вевчани.

Read more

Заврши осмото издание на „Пображење“ во Вевчани

Со чалгиските трубадурски звуци на Ансамблот „Климе Садило“ од Охрид и вокалните и инструментални изведби на тамбурашкиот оркестар и пејачката група при КУД „Иван

Read more

Вo Вевчани се одржува Фестивалот за народна култура „Пображење“

Во периодот од 16 до 19 август, Вевчани e домаќин на 8-от по ред фестивал на народна култура „Пображење“  во организација на Културно Уметничкото

Read more

Започнува фолклoрниот фестивал „Пображење“ во Вевчани

Од денеска (16 август, петок) до 19 август во Вевчани ќе се одржи Меѓународниот фолклорен фестивал „Пображење“. И оваа година на сцената во Вевчани

Read more

Фолклорен фестивал „Пображење“ во Вевчани

Денеска (четврток, 16 август, 2012) во Вевчани, во организација на КУД „Дримкол“ започнува вториот меѓународен фолклорен фестивал „Пображење“. Фестивалот се случува во пресрет на

Read more