Маја Вељковиќ Пановска е нов в.д. директор на Драмски театар

Актерката Маја Вељковиќ Пановска е нов в.д. директор на НУ Драмски театар Скопје. Таа доаѓа на местото на досегашната директорка Катарина Коцевска Хаџи Василева,

Read more

Директорот како мотиватор на наставниот кадар

Како нај нагласуван збор во една институција е помот мотивација. Една од најважните задачи во работењето во училиштата е мотивираноста кај наставниците, која, пак,

Read more

Фримзим Даути нов директор на НУБ „Св. Климент Охридски“

Фримзим Даути е именуван за директор на Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Скопје. Како што соопштија од НУБ, Даути е именуван

Read more

Васо Ристов е избран за нов директор на МОБ

Професорот и продекан на Факултетот за музичка уметност во Скопје Васо Ристов е избран за генерален директор на Македонската опера и балет. Ристов дипломирал

Read more

МОБ со нов директор

Министерството за култура информира дека баритонот и оперски режисер Дејан Прошев е избран за директор на оваа установа, според објавениот Конкурс за избор на

Read more