Јавен повик за избор на предлог концепти на Фестивалот “SKOPJE LIGHT FESTIVAL 2022”

Фестивалот на светлината – SKOPJE LIGHT FESTIVAL e културно-општествен настан на кој уметниците преку најразлични светлосни инсталации и видео проекции поставени на различни локации

Read more

„Ослободи се“ за „Лица без маски“

Од 12 до 16 април, на сцената „Потковица“ во Универзална сала, ќе се одржи шестото по ред издание на Интернационалниот театарски фестивал „Лица без

Read more

„М.М.Е. кој прв почна“ на Војо Цветановски во Универзална

Претставата „М.М.Е. кој прв почна“, по Дејан Дуковски, во режија на Војо Цветановски

Read more