Божиќен концерт во Универзална

Центарот за организирање приредби „Универзална сала“ – Скопје Ве кани да присуствувате на  традиционалниот Божиќен концерт на камерниот оркестар “Скопски солисти”  под диригентска палка на маестро Саша Николовски – Ѓумар  со солистите: Весна Гиновска – Илкова (сопран),  Климент Тодоровски (виолина) и Марјан Николовски (тенор) , на чија програма ќе бидат дела од Хендел, Бах, Корели, Моцарт,  Чајковски, Дворжак и Роџерс.

Концертот ќе се одржи на 8-ми јануари 2011 година (сабота), со почеток во 20 часот. Почестете се’ себеси, со присуство на ова Божиќно уживање.

You May Also Like