Промоција на „Разговори за нас“ од Катерина Богоева

Книгата „Разговори за нас“ од Катерина Богоева во издание на издавачката куќа „Блесок“ ќе биде промовирана денеска (понеделник, 25 март) во Скопје. Книгата содржи

Read more

Енес Халиловиќ: Денешните писатели се калкуланти

Халиловиќ е одличен познавач на книжевните текови на Балканот и Европа, творец на списанието „Сент“ и веб-порталот за книжевност Екерман. Отворен, непосреден и досетлив

Read more

Е-списанието „Блесок“ со Меѓународен уредувачки одбор

Имаjки jа предвид популарноста и големата посетеност коjа „Блесок – литература и други уметности“ jа има во светски рамки, реномираниот македонски издавач се одлучи

Read more

Блесок најавува нови изданија

Во издание на Блесок наскоро ќе бидат објавени четири нови наслови: – „Под притисок“ – панорама на современиот босанско-херцеговски расказ. Приредил Драгослав Дедовиќ. Превод

Read more