Објавена на македонски „Човекот по име Уве“ од шведскиот автор Фредрик Бакман

Фредрик Бакман е шведски писател и колумнист, кој пишува лесно движечки приказни – одисеи за обичниот маж и обичната жена, за нивните секојдневни храбри

Read more

Енес Халиловиќ: Денешните писатели се калкуланти

Халиловиќ е одличен познавач на книжевните текови на Балканот и Европа, творец на списанието „Сент“ и веб-порталот за книжевност Екерман. Отворен, непосреден и досетлив

Read more

Дела на двајца современи исландски автори во издание на „Антолог“

Два историски романа од истакнати современи исландски автори објави издавачката куќа „Антолог“ – „Сага за Јон“ од Офејгур Сигурдсон и „Солзите на ангелите“ од

Read more