Гостување на Битолски театар и двa соло проекти вечерва на МОТ

Битолскиот театар вечер пред скопската публика од 20 часот во Македонската опера и балет ќе ја изведе својата најнова претстава – „Но(е)ва Македонија“ која

Read more

„Но(е)ва Македонија“ премиерно на сцената на Битолскиот театар

Ансамблот на НУ Народен театар-Битола, вечерва (31 јули) на својата матична сцена премиерно ќе ја изведе претставата „Но(е)ва Македонија“ во режија на гостинот од

Read more

Репертоар на битолскиот театар

Оваа седмица (7-12 април) на репертоарот на Народниот театар во Битола, освен претставите во сопствена продукција е и гостувањето на Републичкото друштво на Србија

Read more