Репертоар на битолскиот театар

Оваа седмица (7-12 април) на репертоарот на Народниот театар во Битола, освен претставите во сопствена продукција е и гостувањето на Републичкото друштво на Србија за помош на лица со аутизам.

Распоредот на претставите, како и на гостувањето се следниве:

8.04.2014 (вторник) 19.30
„Хамлетмашина“
автор: Хајнер Милер
режија: Урбан Андраш

09.04.2014 (среда) 19.30
„Хеда Габлер“
автор: Хенрик Ибзен
режија. Ѕвездана Ангеловска

10.04.2014 (четврток) 19.30
„Хеда Габлер“
автор: Хенрик Ибзен
режија. Ѕвездана Ангеловска

11.04.2014 (петок) 19.30
„Смртта нха трговскиот патник“
автор: Артур Милер
режија: Љупчо Ѓоргиевски

12.04.2014 (сабота) 19.30
гостување :
„Чаробно путовање“
мјузикл по текст на Жил Верн
сценарио и режија :Џорџе Макаревич
Републичко друштво на Србија за помош на лица со аутизам

You May Also Like