„Баница 1903 – Стратегот на македонскиот универзум“ – ново книжевно дело на Зоран Пејковски

Деновиве од печат излезе драмскиот ораториум „Баница 1903-Стратегот на македонскиот универзум“ (во 14 сцени со пролог и епилог), посветен на 120-годишнината од погибието на

Read more