Sin City на програмата на Бит Фест

Вечерва (вторник, 17.07) во рамките на Отворено летно кино – на Тумбе кафе со почеток од 21: 00 часот ќе може да го погледнете филмот Sin City.

Sin City (Градот на гревовите) е американски филм од 2005г. кој го режираа, напишаа и продуцираа Френк Милер и Роберт Родригез. Филмот е направен по стриповите на Френк Милер.Филмот имаше голем комерцијален и критички успех. Посебно е пофален за единствениот начин на снимање; најголем дел од филмот е црно-бел, само одредени објекти се во боја.

You May Also Like