„Опера хаус“ вечерва на Бит фест

Во 21:00 часот во Домот на АРМ во Битола, е репризата на мјузиклот “Опера хаус”.

Тhe Opera House bt front

Ликовите во Тhe Opera House егзистираат во оперска куќа-сцена каде постојат конвенционални правила на однесување. Тоа е свет- простор- каде реалноста на ликовите станува кошмар. Ликовите се затекнати во несвојствени ситуации во кои мора да бираат меѓу материјалното и духовното, меѓу љубовта и омразата, убавотот и грдото, реалноста и фикцијата. Не постои след на нештата, секој се обидува хедонистичкиот и алтруистичкиот поглед на животот да го преточи во сопствена реалност, само за себе.

Изведбата е дел од Бит фест 2014.

You May Also Like