„Хармосини“ ќе ги затворат „Деновите на Јустинијан Први“

Денеска (петок, 17 мај) во 21:00 часот во соборниот храм Пресвета Богородица завршува културно-историската манифестација „Деновите на Јустинијан Први“.

Фестивалот ќе го затвори македонскиот византиски хор „Хармосини”, хороводец:  Ристо Солунчев. Специјален гостин на коцертот протопсалт Георгиј Секулоски.

You May Also Like