„Свадбата на Итар Пејо“ во Охрид (одложено)

Почитувани, театарската претстава “СВАДБАТА НА ИТАР ПЕЈО” нема да се прикажува во недела 02.12.2012 во 12:00 часот, истата се оддложува за следната недела 09.12.2012 година во 12.00 часот.

__________________________________________

НУ Центар за култура “Григор Прличев” -Охрид, Народен Театар Охрид оваа недела (2 декември) во 12:00 часот ќе ја игра претставата „Свадбата на Итар Пејо“ во режија Деан Дамјановски.

Автор Бранислав Димитров
Режија Деан Дамјановски
Сценски дизајн и костими Кирил Василев
Кореограф Костадин Бетоски
Композитор-музика Златко Митрески

Улоги:
Итар Пејо-Горан Стојаноски
Берберот-Стрезо Стаматовски
Кумот-Никола Тодороски
Менка-Јасмина Билаловиќ
Дренка-Адријана Билаловиќ
Ценка-Билјана Билаловиќ

You May Also Like