„Баскерфест“ на повеќе локации во градот

Од 6 до 15 јуни Веро центарот ќе биде дел од најголемиот и единствен интернационалн фестивал на улични артисти во Македонија Баскерфест.

baskerfest_2014_vero

Оваа година официјалното отворање ќе се случи денеска (6 јуни) во 19:00 часот во рамките на Веро Центарот со настап на групта Barbarossa Samba Group кои доаѓаат од Романија.

Секој ден од 17 до 22 часот во времетрањето на Баскерфест, на градскиот плоштад во Скопје, Веро Центар ќе организира забавни и наградни игри. Добитниците ќе можат во Веро Центарот со сметка над 300 денари да си го подигнат својот подарок. Наградите ќе се подигнуваат од 6 до 20 јуни 2014 година.

„И оваа година Веро Центарот ќе биде дел од најголемиот мултикултурен уличен фестивал кој ја збогатува културната и забавната содржина на Скопје. Оваа година покрај настаните и изведбите на уличните артисти кои се предвидени во рамките на Веро Центарот ја имаме честа церемонијалното отворање да се случи токму кај нас што верувам ќе претставува огромна радост за сите посетители. Ви ветуваме одлична забава која овој пат се однесува на сите возрати“, изјави Влатко Величков, маркетинг директор во Веро.

Веро Центарот веќе 4-та година по ред е пријател и поддржувач на оваа манифестација која прерасна во долгогодишна традиција и е интересена не само за граѓаните од Скопје и Македонија, туку и за граѓаните од соседните земји.

You May Also Like