„Работна“ недела на „Манаки“

Програма на 33-от ИФФК „Браќа Манаки“ во Битола за недела, 16 септември, 2012 година:

10:00 Фестивалски центар – театар Битола

Главен настан

Гости од филм на отворање /главна програма (Трето полувреме):
Клаус Фуксјагер, кинематографер, Дарко Митревски, режисер, Роберт Насков, продуцент, Катарина Ивановска, актерка, Рихард Самел, aктер,
Сашко Коцев, актер, Кирил Џајковски, композитор,Жаклина Крстевска, костимограф, Иван Бартлинг, сценограф и Сава Далбоков, Претседател на Управен Одбор на Шпаркасе Банка/ Модератор: БлагојаКуновски-Доре

10:00 Хотел „Епинал“
Сценариско катче

 

10:30 Мала сала – Центар за култура Битола
Вип детска програма
Мачорот во чизми (USA)
Dir. Chris Miller

 

11:00
Главен настан
Голема сала – Центар за култура Битола
Разговор со добитникот на специјална „Златна камера 300“, Катрин Денев

13:30 Мала сала – Центар за култура Битола
„Последното метро“
Франсоа Трифо

 

15:30 Мала сала – Центар за култура Битола
Крајот на светот 21′; Врати 10′ ; Образ 14′; Девојчето со кибритчињата 10′; Матасари 23′; Нашите во Стамбол 30′
Macedonian panorama

 

18:00 Голема сала – Центар за култура Битола
Смрт на еден човек на Балканот 80′(SRB)
Dir: Miroslav Momcilovic
Cin: Miladin Colakovic
New Visions / Нови визии

 

18:00 Мала сала – Центар за култура Битола
Планета на полжавот 87′ (FRA/JPN/KOR)

Doc. Dir & Cin: Yi Seungjun
Документарна програма

 

20:00 Голема сала – Центар на култура Битола
Тркач 8’(CAN/ QUE)
Cin. Steve Asselin
Конкуренција на кратки филмови

 

Ова мора да е тоа место 118′ (ITA/FRA/IRL)
Dir: Paolo Sorrentino
Cin: Luca Bigazzi
Официјална кoнкуренција

 

20:00 Мала сала – Центар за култура Битола
Simple Simon / Во вселената нема чувства 85′
Dir: Andreas Öhman
Cin: Niklas Johansson
Swedish Film Focus

 

22:00 Мала сала – Центар за култура Битола
Сведоци 122′
Dir: Аtanas Chuposki
Macedonian Panorama

 

22:30 Голема сала – Центар на култура Битола
Бедуин 100′ (RUS)
Dir:  Igor Voloshin
Cin: Aleksey Rodionov
Официјална кoнкуренција

You May Also Like