„Песнило“, филмови и концерт за „Роденденот…“ во МКЦ

Во МКЦ, денеска (петок, 18 јануари, 2013) се одржува третата по ред манифестација „Роденденот…“.

Вечерта ќе започне со изложбата на дела од трите генерации ликовни уметници на семејството Коџоман, I, II, и III, која ќе биде отворена во 20:00 часот, во целосно обновената галерија при ЈУ МКЦ – Скопје.

Распоред на проекции за време на филмскиот маратон :

Репертоар за кино Милениум
12.00 – Мадаскар 3 3Д
15.00 – Пет Легенди 3Д
17.30 – Ѕверови од јужната дивина
20.00 – Животот на Пи 3D
22.30 – 7 дена во Хавана
01.00 – Преку ридовите
04.00 – Паранормална активност 4
06.00 – Холи Моторс
08.00 – Кога ќе се раздени
11.00 – Мадаскар 3 3Д

Репертоар за кино Фросина
12.00 – Investigation
15.00 – Wedding Fever in Campobello
17.00 – Wonderful and Loved by All
22.30 – Here and There
01.00 – Combat Girls
03.00 – Women Without Men
05.00 – A Heroes Welcome
07.30 – Hideaways
10.00 – Letter to America

Кино Фросина (почеток 21:00)

Поетскиот перформанс ПЕСНИЛО го претставуваат :
Иван Шопов – водител и
1. Ана Голејшка
2. Мане Манушев
3. Нина Андова
4. Исток Улчар
5. Анета Василева
6. Александра Спасеска
7. Даниел Карески
8. Александар Станојков
9. Небојша Стојаноски Мајор
10. Гаврило Миловановиќ
11. Костадин Героски
12. Марта Маркоска
13. Цветанка Колева
14. Марија Конеска

Распоред на настапите на музичките групи кои ќе настапат на роденденот (ПОЧЕТОК 22:00):
1. The Protagonist
2. Паркети
3. Д Далтонс
4. Канда Коџа и Небојша
5. Conquering Lion

 

 

You May Also Like