„Ова е важно“ – хуманитарна вечер во Менада

Вечер (недела, 16 декември) во Менада се оргазнизира настан со благородна цел.  Свириме, играме сликаме и танцуваме за оние кои тоа не го можат.

Програма

19.00 Проекција на филм

The Hospital (1971) http://www.imdb.com/title/tt0067217/

21.00 Театар

Стаклена менажерија – Тенеси Вилијамс
Режија: Драгана Стојчевска
Играат: Мартин Манев, Ангела Стојановска, Наталија Теодосиева, Бојан Лазаров

Тетоважата Роза – Тенеси Вилијамс
Режија: Милош Б. Андоновски
Играат: Ивана Атанасова, Владанка Димковска, Александар Михајловски, Мартин Петровски

Испитни претстави на студентите на отсекот режија на ФДУ, класа на вон. проф. Златко Славенски и дем. Куштрим Бектеши

22.00 Jam Session

00.00 VJ SET

Video Ubija! so Freshco i Miz Jana

 

Сите собрани средства ќе бидат донирани за престојот и лекувањето на Јоце Блажевски на Руската Клиника ” Neuro Vita”.

You May Also Like