„Декамерон“ за крајот на драмскиот дел од Охридско лето

Со премиера на мјузиклот „Декамерон“ според Џовани Бокачо, вечерва во Центарот за култура “Григор Прличев”, завршува драмскиот дел на годинашното 52-ро издание на фестивалот Охридско лето.

Режисер на проектот во кој играат актерите од Театарот за деца и младинци и Македонскиот народен тетар од Скопје, е Боњо Лунгов.
Во претставата, играат 13 актери, кои носат впечатливи костими,а има и интересна и богата сценографија.

You May Also Like