Прилепската „Буре барут“ гостува во Скопје

Театарот “Војдан Чернодрински“ од Прилеп со претставата “Буре барут” од Дејан Дуковски, во режија на Наташа Поплавска, денесја (среда, 2 јули 2014 година) гостува во Скопје. Претстава се прикажува од 20:30 часот во рамките на манифестацијата “Скопско лето” што ја организира Дирекцијата за култура и уметност – Скопје.

bure barut_nt_prilep

Скопската публика ќе има можност да ја проследи оваа најнова претстава на прилепскиот театар во која игра поголемиот дел од ансамблот и да ужива затоа што е претстава со голема актерска енергија, која отвора нови театарски хоризонти, која дава одговори на многу прашања како „Зошто сето тоа се случува, кога сите копнееме по внимание и љубов“?.

“БУРЕ БАРУТ”
текст Дејан Дуковски

Режија: НАТАША ПОПЛАВСКА

Костимографија : Александар Ношпал
Сценографија и дизајн: Емил Петров
музика : група Мизар
гостин музичар: Методија Костоски

Играат:

ИГОР ТРПЧЕ
ДИМИТАР ЃОРЃИЕВСКИ
ДАНИЕЛА ИВАНОСКА
ВЛАДИМИР ЃОРЃИЈОСКИ
АЛЕКСАНДАР СТЕПАНУЛЕСКИ
ДИМИТАР ЦРЦОРОСКИ
ВИОЛЕТА ЧАКАРОВА
МАРЈАН ЧАКМАКОСКИ
КАТЕРИНА ЧАКМАКОСКА
НАТАША НАУМОСКА
ИЛИЈА ВОЛЧЕСКИ
МАРИЈА С.ИЛИЈЕСКА
ЗОРАН ИВАНОСКИ
МИХАЈЛО МИЛЕНКОСКИ

You May Also Like