„Анимирано“ освежување во Милениум

Викендов, „анимирано“ освежување на репертоарот на кино Милениум. Од сабота наутро, најмладата филмска публика ќе има можност да го погледне филмот „Авантурите на Семи 2“ (3Д), во режија на Vincent Kesteloot и Ben Stassen.

 

Новитет ја очекува публиката и во терминот резервиран за европската кинематографија (секој работен ден во 13.00 часот) – Германскиот филм „Воинствени девојки“, во режија на David Wnendt, на редовниот репертоар во текот на следната недела.

Како што најавивме и минатиот пат, акцијата „Кино викенд во Милениум“ продолжува и овој викенд, но сега „надградена и проширена“….
Имено, во текот на овој  викенд љубителите на филмската уметност ќе имаат можност до одберат 2 филма од репертоарот на кино Милениум(но овој пат било кои 2 филма, не само Хобитот и Џанго) и во текот на викендот да ги погледнат со попуст од 50 денари по филм.
Значи, одиме цел викенд во кино и гледаме „2 филма за 200 до 250 денари“.

ПЕТОК (08.02):
13:00 –  Воинствени девојки
15:00 – „Пет легенди“ 3Д (оригинален наслов „Rise of the Guardians”3D)
17:00 – ЏАНГО: РАЗУЗДАНИОТ
20:00 – ХОБИТОТ
23:00 – ХОБИТОТ

САБОТА – НЕДЕЛА (09 и 10.02):
10:00 – „Пет легенди“ 3Д (оригинален наслов „Rise of the Guardians”3D)
12:00 – „Авантурите на Семи 2“ 3Д (Премиера)
14:00 – ХОБИТОТ
17:00 – ЏАНГО: РАЗУЗДАНИОТ
20:00 – ХОБИТОТ
23:00 – ЏАНГО: РАЗУЗДАНИОТ

ПОНЕДЕЛНИК – ЧЕТВРТОК (11 – 14.02):
13:00 –  Воинствени девојки
15:00 – „Авантурите на Семи 2“ 3Д
17:00 – ЏАНГО: РАЗУЗДАНИОТ
20:00 – ХОБИТОТ
23:00 – ХОБИТОT

You May Also Like