Ќе се снима филмот „Шишка де лукс“ во Скопје

Во депото на Македонски железници (на улица „Трета македонска бригада 66, зад Американ колеџ), денес напладне ќе се снима филмот „Шишка де лукс”, соопшти продукцијата „Кино око“.

siska deluxe

Филмот „Шишка де лукс”,  е словенечко-македонско-чешка копродукција, по сценарио и режија на Јан Цвиткович, финансиран од Агенцијата за филм на Република Македонија. Улогите ги толкуваат: Жига Фодрансперг, Давид Фурлан, Марко Миладиновиќ, Перо Арсовски, Андријана Бошкоска-Батич… Во екипата од Македонија се сценографот Иван Бартлинг, костимографот Жаклина Крстевска и Горан Игњатовски – шминкер/маскер. Македонски копродуцент е Роберт Насков преку продуцентската куќа „Кино око“.

You May Also Like